US Light Armored Reconnaissance Program Kan återfödas tack vare specialstyrkor

Sedan 2001 har de västerländska styrkornas luftkampanjer främst fokuserat på uppdrag för nära luftstöd (CAS) och Counterinsurgency (COIN), vilket lett till att flygvapnet i allt högre grad försummar toppen av det operativa spektrumet, som de saknar dem idag. Ironiskt nog har emellertid kostnaderna för långsiktiga militära operationer i Afghanistan, Irak eller Afrika, i kombination med kontinuerliga minskningar av militära budgetar sedan 1990-talet, inte gjort det möjligt att utveckla nya medel som verkligen passar uppförandet av CAS / COIN-operationer. I Förenta staterna som i Europa är luftstyrkorna således utformade kring median taktiska plan gradvis modifierade för genomförande av asymmetriska operationer, maskiner för alla ändamål som inte riktigt kan utmärka eller i CAS eller i strid med hög intensitet.

Två decennier efter det första uttrycket av behov, och elva år efter lanseringen av programmet, har USAF beslutat att avsluta sitt program för förvärv av LAAR-rekognoseringsflygplan och lättattacker (Light Attack / Armed Reconnaissance) eller LAS (Light Air Support), i samband med publiceringen av Pentagon budgetberäkning för räkenskapsåret 2021. Samma dokument specificerar emellertid att kommandot av de amerikanska specialstyrkorna USSOCOM kräver 2021 en budget på 100 miljoner dollar för köp av fem plan (av 75 planerade) från programmet "Armed Overwatch", SOCOM-varianten av LAAR-programmet. En budget som dock fortfarande måste godkännas av kongressen.

AT6B järv Försvarsnyheter | Tränings- och attackflygplan | Arméns budgetar och försvarsinsats
AT-6 Wolverine erbjuds av Textron / Beechcraft. Detta är en enhet som härrör från den schweiziska träningen PC-9

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam.

Meta-Defense firar 5-årsjubileum!

LOGO meta försvar 114 Försvarsnyheter | Tränings- och attackflygplan | Försvarsmaktens budgetar och försvarsinsatser

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnemang, med koden Metanniv24

Erbjudandet gäller från 10 till 20 maj för onlineprenumeration av en ny Classic eller Premium, års- eller veckoprenumeration på Meta-Defense webbplats.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna