Lanseringen av Suffren markerar en ny etapp för ett Barracuda-program som också riktar sig till exportmarknaden

På kvällen i förrgår förklarade ministern för väpnade styrkor Florence Parly på Twitter att kärnkraftsattacket Suffren, det första fartyget av Barracuda-typ, hade gjort sitt första dyk den 4 februari. I själva verket, som bekräftades av oss av en representant för Naval Group, som bygger de nya ubåtarna på sitt Cherbourg-varv, var det inte det första dyket utan verkligen "den första uppdateringen." komplett vatten i lanseringsbassängen i Cherbourg ”. En storleksskillnad, men som inte borde dölja det faktum att Barracuda-programmet fortskrider i dag i tid, med alla nödvändiga försiktighetsåtgärder för en byggnad som bär en kärnreaktor.

Det är verkligen denna typ av framdrivning som förklarar varför mer än sex månader har separerat den officiella "lanseringen" av Suffren, 12 juli, och denna första fullständiga lansering, en förspel till ett första dyk som nu förväntas snart. Som en påminnelse hade bassängen där Suffren finns placerats i vatten i början av augusti, men ubåten förblev hittills stött av en rad burkar placerade längst ner i bassängen. Medan "lansering" och "lansering" i allmänhet är helt synonyma för konventionella ubåtar krävde fröet från Barracuda-programmet mycket längre förberedelser för att säkert sätta igång sitt framdrivningssystem. kärn. Denna första start av kärnreaktorn, kallad " divergens”, Bad om en förberedelse av flera månader av team av Atomic Energy Commission (CEA) och TechnicAtome, assisterad av byggaren Naval Group och den franska marinen.

Scorpene Riachuelo försvarsanalys | Australien | Militär flottkonstruktion
Lanseringen av Riachuelo, den första Scorpene som byggdes under licens i Brasilien, var verkligen den första lanseringen. Komplexiteten hos kärnkraftsdrivna byggnader, särskilt förstklassiga, kräver en lansering i två steg.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Logo Metadefense 93x93 2 Analyses Défense | Australie | Constructions Navales militaires

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna