Slutligen kommer inte F35-priset att sjunka 2020 eller 2021 ...

Avgjort är nyheterna knappast gynnsamma för F35 just nu ... Efter den stora mediekampanjen i slutet av 2019, som meddelade nedgången förvärvspriser för F35 för partier 14 och 15, under 80 miljoner dollar för version A verkar det som om verkligheten är något annorlunda. Faktum är att i samband med studien av den budget som Pentagon presenterade för kongressen för verksamhetsåret 2021 verkar priset på Joint Strike Fighter inte bara att falla jämfört med 2019 utan till och med öka något. ...

Det är i första hand avskedandet av Turkiet från programmet som ifrågasätts här. Antalet enheter som ska produceras är inte bara mindre än förväntat, utan de delar av enheten som tillverkas av den turkiska industrin, som i slutet av mars måste distribueras helt till amerikanska företag och andra partners i programmet såg sina priser öka avsevärt under operationen, vilket påverkade kostnaden för de tre versionerna av enheten. Dessutom verkar det som om internationella leveranser inte når 3 de nivåer som den amerikanska tillverkaren hoppas på för att respektera det förhandlade fallet i förvärvspriserna. Även om detta inte officiellt påpekas är det troligt att uppskjutningen av produktionen med full kapacitet för enheten till 2021 som tillkännagavs i oktober 2021 hindrar de förväntade produktivitetsvinsterna och att utgifterna för att korrigera de fel som observerats på enheten silar också modellen.

Factory F35 Defense News | Stridsflygplan | Försvarsinstitutionell kommunikation
Den turkiska industrin tillhandahöll 900 delar till Lockheeds plan, varav 400 endast gjordes på turkisk mark

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Stridsflygplan | Försvarsinstitutionell kommunikation

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna