Airbus Helicopter placerar sin H135 i Thailand och riktar sig till andra marknader i Asien

Över hela världen är flygshower tillfälle att tillkännage stora kontrakt och visa framför tävlingen de imponerande listorna över flygplan som sålts och levererats under året. Annan försäljning kan emellertid vara nästan anekdotisk på grund av volymen eller kontraktets storlek. Detta hindrar inte nödvändigtvis dem från att ha strategiskt värde, både för säljaren och sitt ursprungsland. Och det är just fallet med försäljningen av sex Airbus Helicopters H135 lätta helikoptrar som såldes till Thailand och tillkännagavs vid Singapore Air Show förra veckan.

sålunda, Royal Thai Air Force (RTAF) förvärvar sex H135 lätta tvåmotorturbiner som kommer att användas från 2021 som träningsenheter, inklusive för den första utbildningen av framtida thailändska militärpiloter. För Airbus är detta elfte militära kunden H135, som dock nyligen misslyckades med att övertyga den amerikanska marinen, vilken föredrog den italienska monoturbinen A.119 Koala.

BVP 7202 Defense News | Asien och Stillahavsområdet | Tränings- och attackflygplan
Till skillnad från storebror H145 som utrustar den amerikanska armén visste H135 inte hur man skulle förföra den amerikanska flottan, som föredrog enmotor A.119, mer ekonomiskt för träningsuppdrag.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Asien och Stillahavsområdet | Tränings- och attackflygplan

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna