Pakistan testar ny kryssningsmissil som kan slå hjärnan i Indien

Pakistanska militära källor säger att Islamabad fortsatte för tre dagar sedan testar en ny kryssnings missil avsedd för pakistanska stridsflygplan. Denna missil, benämnd Ra'ad-II, är ett djupt moderniserat derivat av Ra'ad-I som testats för mer än tio år sedan och som kan integreras i små mängder i arsenal av pakistanska Mirage III-vapen.

Jämfört med Ra'ad-I skulle Ra'ad-II (eller Haft-8 Mk.2) ha nästan fördubblat räckvidd och ta det till nästan 600 km. Det skulle vara utrustat med ett modernt vägledningssystem och skulle kunna tjäna som grund för utvecklingen av en anti-ship-version. Med en vägning på cirka ett ton skulle missilen byta de gamla massiva kontrollytorna i Ra'ad-I för ett X-formigt bakplanplan, mer kompakt och resultera i mindre aerodynamisk drag. För Islamabad ses utvecklingen av kryssningsmissiler av alla typer, särskilt luftburen, som en strategisk prioritering inför utvecklingen av långsiktiga strejkfunktioner för det indiska flygvapnet.

ispr missiltest Försvarsnyheter | Kärnvapen | Stridsflygplan
Ra'ad-II-missil vid lanseringen. Mirage IIIs ventrala punkt möjliggör transport av särskilt tunga och skrymmande laster.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Kärnvapen | Stridsflygplan

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna