Med ubåtsmodellen SMX 3.0 drar Naval Group alla stopp för att vinna i Indien

Vid DEFEXPO-utställningen i Indien exponerade Naval Group sitt SMX 3.0-koncept och lyftade därmed slöjan om vad som kunde vara förslaget till P75i-ubåtprogrammet. från flera källor, citerar Naval Group representanter, ubåtmodellen skulle således vara nära, om inte inspirerad, till SMX 3.0, en design som presenterades för första gången på Euronaval 2016, i Paris. Kontaktad angående detta berättar Naval Group att om SMX 3.0 inte strängt taget är "den" ubåt som föreslås för Indien, är den representativ för vad den franska gruppen kan erbjuda när det gäller resor, d autonomi, diskretion och teknisk nivå.

Denna information skulle således tendera att bekräfta anmärkningar som vi samlade i Mumbay i september förra året för INS Kandheris tjänst, den andra ubåten från Scorpene som byggdes under licens i Indien. Om Indien väljer fransk design igen skulle P75i vara en byggnad på 3000 ton och skulle innehålla delar av Skorpen från 1800t och Shortfin Barracuda på 5000t +, redan såld i Australien. Kom ihåg att designen av det senare också baserades på ett annat koncept från Naval Group, SMX Ocean som presenterades på Euronaval 2014 och härleddes från Kärnkraftsdriven barracuda Franska.

Precis som Shortfin Barracuda är tydligt inspirerad av SMX Ocean utan att ta alla dess egenskaper, kan det nu vara så att P75i härrör direkt från SMX 3.0, i en version skräddarsydd för indiska behov. Faktum är att de senaste källorna i Indien nu framkallar möjligheten att integrera en vertikal bärrakett för att skjuta BrahMos överljudsmotivsraketter, en valfri begäran men önskad av de indiska myndigheterna.

smx 3.0 Air Independent Propulsion AIP | Försvarsanalys | Indo-pakistansk konflikt
Modellen som erbjuds i Indien kan likna den som presenterades för det holländska anbudet. En gång betraktade de som en integrerad del av familjen "Barracuda", utgör dessa 3000-3500 ton fartyg ett nytt produktsortiment.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Logo Metadefense 93x93 2 Air Independent Propulsion AIP | Försvarsanalys | Indo-pakistansk konflikt

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna