Med SCORPION revolutionerar den franska armén sin stridskapacitet i kontakt

Bland de viktigaste europeiska försvarsprogrammen har det franska SCORPION-programmet utan tvekan en mycket speciell plats. Den är verkligen strukturerande och planerar ingenting mindre än att modernisera ingående inte bara utrustningen utan också doktrinerna för arméns taktiska enheter.

Öppet sedan 2018 har någon form av europeiskt samarbete, via det belgiska CaMo-programmet, SCORPION-programmet (Synergy of the COntact Reinforced by Polyvalence and Info valorisatiON) tillhandahåller utveckling av flera nya fordon, renovering av utrustning, men också och framför allt etablering av ett infovalorized stridssystem, SICS , som kommer att driva den franska armén och den belgiska landkomponenten i framkant av de digitala markstyrkarna.

EBRC Jaguar prototyp under sin offentliga presentation Defense Analyses | Artilleri | Belgien
Jaguar svarar på en innovativ design och är ett mångsidigt stridsfordon som är avsett att bekämpa alla typer av hot.

SCORPION-programmet och infovalering

De första reflektionerna om förnyelsen av arméns taktiska stridsförmåga går tillbaka till slutet av 1990-talet och förstärks av den första återkopplingen från den afghanska konflikten. Med undantag av Leclerc-stridsvagnar och 8 × 8 VBCI-infanteribekämpningsfordon, är nästan alla arméns fordon från 1970-talet, oavsett om det är VAB-transportfordonet (Vehicle Armored Front) eller strids- och spaningsfordon ERC-90 och AMX-10RC.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsanalys | Artilleri | Belgien

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

3 Kommentarer

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna