Det amerikanska flygvapnet börjar testa helikoptern MH-139 Grey Wolf designad av italienaren Leonardo

Det amerikanska flygvapnet och Boeing har startat operationell testning av den nya helikoptern operativt stöd: MH-139A Grey Wolf. Designad av italienaren Leonardo och tillverkad i samarbete med Boeing i Leonardo Helicopters-fabriken på den amerikanska östkusten, detta flygplan från AW.39-modellen förvärvades i 84 enheter för att ersätta den senaste Bell UH-1N Twin Huey från USAF.

De gråas huvuduppdrag Wolf kommer att vara att tillhandahålla logistiskt stöd och säkerställa säkerheten för uppskjutningsplatser för ballistiska kärnvapenmissiler i hjärtat av USA. Om kontraktet förblir relativt blygsamt i amerikansk skala, visar det återigen européernas tekniska och kommersiella effektivitet på marknaden för lätta och medelstora logistikhelikoptrar. Framför allt, ur en symbolisk synvinkel, understryker det frånvaron av den amerikanska flygindustrin på den gigantiska UH-1-ersättningsmarknaden, inklusive dess eget territorium!

Jämföra fåglar copy.v2 1024x636 1 Försvarsnyheter | Transport Flyg | Konstruktion av militärhelikoptrar
Prestandan hos MH-139 är otvetydigt bättre än UH-1N, samtidigt som den erbjuder bättre drifttid och lägre driftskostnader

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Transport Flyg | Konstruktion av militärhelikoptrar

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna