Förenade Arabemiraten väljer Sniper-beteckningen för modernisering av deras Mirage 2000-9

Lockheed Martin meddelade igår att den har sålt ett oklart antal Sniper Advanced-laserbeteckningar i Förenade Arabemiraten för att utrusta Mirage 2000-9 Emirates-flottan. Redan använt på UAE F-16E / F Block 60, skulle Sniper-poden integrera Mirage 2000-9, den mest avancerade versionen av Dassults flygplan, som en del av dess moderniseringsprogram.

På fransk sida måste nyheterna utan tvekan besvikna Thales som hoppades kunna placera på Mirage 2000-9 sa ny TALIOS-beteckningssäng. I Frankrike måste den sistnämnda faktiskt ersätta DAMOCLES-podden, som idag utrustar franska fighters men även Emirati Mirage 2000-9. Faktum är att DAMOCLES till och med designades specifikt i samarbete med UAE baserat på deras egna behov. Lokalt utpekad SHEHAB och 30 % finansierad av Emirates, DAMOCLES integrerades också senare i Tornado och Typhoon Saudiarabier, ställs inför behov liknande dem i Förenade Arabemiraten.

sniper pod 002 Defense News | Stridsflygplan | Guidade bomber
Sniper Pod utrustar redan många flygvapen, inklusive US Air Force. Här är den monterad under vingarna på en A10 Thunderbolt II

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Logo Metadefense 93x93 2 Actualités Défense | Aviation de chasse | Bombes guidées

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna