Genom att anpassa Kinzhal-hypersonmissilen till Su-57 öppnar Moskva många möjligheter

Redan nämnts för mer än ett år sedan verkar utvecklingen av en mindre version av Kh-47M2 Kinzhal hypersonisk ballistisk missil som ska bäras i lastrummen på den nya generationen ryska Su-57-stridsplan ha , vad gäller 3M22 Tzirkon, har tagit ett nytt steg de senaste veckorna. Enligt en artikel från TASS-byrån skulle prototypen för denna nya missil verkligen ha slutförts, vilket banade väg för integrations- och implementeringstester. En "mini-Kinzhal", implementerad av Su-57 skulle emellertid avsevärt utöka Rysslands operativa men också kommersiella möjligheter under de kommande åren.

Vi har behandlat mycket Kh-47M2 Kinzhal-missil och dess styrkor på Meta-Defense. Man bör dock komma ihåg att denna missil, som först dök upp under vingarna på en Mig31 speciellt modifierad i april 2018, gör det möjligt att nå mål 2000 km bort med en hypersonisk hastighet utvärderad över Mach 9, samtidigt som man bibehåller en ballistisk bana och betydande manövreringsfunktioner, vilket gör missilen omöjlig att fånga upp av nuvarande antimissilsystem, såsom THAAD, Patriot PAC-3 eller SM3, som alla är amerikanska tillverkade. Kinzhal är kapabel att bära en konventionell eller kärnkrafts explosiv laddning och utgör därefter ett formidabelt vapensystem för att träffa en motståndares vitala punkter i djupet, som dess logistiknoder, dess befälhavare, för att se dess civila infrastrukturer och strategisk politik, såsom kraftverk, dammar eller regeringsdepartement.

Mig31 från det ryska flygvapnet utrustad med Kinjhal hypersonisk missil Defense News | Hypersoniska vapen och missiler | Stridsflygplan
Det krävs en Mig31 för att manövrera 7,4 m och 4 ton av Kh-47M2 Kinzhal-missilen idag

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Logo Metadefense 93x93 2 Actualités Défense | Armes et missiles hypersoniques | Aviation de chasse

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna