Ryssland stärker sitt sjöfartssystem i det östra Medelhavet inför Syrien

En luftattack i går, som officiellt tillskrivs Damaskusregimen, gjorde åtminstone 33 dödade bland turkiska soldater, vilket resulterar i ett snabbt svar från Ankara, liksom katastrofmöte med ambassadörer från 29 Nato-medlemsländer på begäran av Turkiet. Om Moskva verkar vara engagerade i flera initiativ som syftar till avskalning, finns det inget som tyder på att Kreml är redo att hålla tillbaka sin allierade när det gäller att återta staden Idlib, liksom en eventuell minskning av luftstöd från syriska styrkor.

Det är därför ingen överraskning att vi lär oss idag, genom ett pressmeddelande från Agence Tass, att de två fregatterna från Grigorovich-klassen Admiral Makarov och Admiral Grigorovich, placerades i östra Medelhavet, utanför Syrien. De ansluter sig därför till fregatten Admiral Essen, av samma klass, närvarande på plats, och förmodligen en eller två ubåtar Kilo eller Antey.

Uppskjutning av en Kalibr kryssningsmissil från en korvett från en rysk marinkorvett Defense News | Militära allianser | Syrienkonflikten
Kalibr-missilen är en kryssningsmissil med en räckvidd på 2500 km

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam.

Meta-Defense firar 5-årsjubileum!

LOGO meta försvar 114 Försvarsnyheter | Militära allianser | Syrien konflikt

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnemang, med kod Metanniv24, jusqu'au Endast 21 maj !

Erbjudandet gäller från 10 till 21 maj för onlineprenumeration av en ny Classic eller Premium, års- eller veckoprenumeration på Meta-Defense webbplats.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna