Hur har hypersoniska vapen förändrat uppgifterna om modern militär handling?

Den här veckan representerade hypersoniska vapen en betydande del av världsförsvarsteknologinyheterna. I Ryssland har ingenjörer meddelat att de har lyckats den första lanseringen av 3M22 Tzirkon-missilen från fregatten Admiral Gorshkov, medan utvecklingen aven miniversion av Kh47M2 Kinzhal luftburen missil startades för att kunna implementera den från bunkrarna i den nya 5: e generationen Su-57 fighter. I USA presenterade den amerikanska armén en modell av sin Long Hypersonic Weapon, en hypersonisk landskyttarmissil på grund av sitt första test 2023.

I den här artikeln kommer vi att studera skälen till varför de stora världsarméerna i USA, Kina, Ryssland och Europa engagerar sig så intensivt i utvecklingen av dessa system, liksom de tekniska insatser och utmaningar som höja för att uppnå detta för att förstå hur hypersoniska vapen har förändrat uppgifterna om modern militär handling.

Hypersonisk, det vill säga?

Ett system sägs vara "hypersoniskt" när det kan utvecklas och upprätthålla en hastighet som är större än eller lika med Mach 5, eller 6.174 1.715 km / h, eller till och med XNUMX XNUMX meter per sekund. Denna hastighet uppnåddes redan och överskreds till och med av de flesta ballistiska missiler, som dock inte är kvalificerade som hypersoniska vapen. Faktum är att traditionella ballistiska missiler, liksom deras stridsspetsar, inte utvecklas i denna hastighet och är nöjda med att följa deras ballistiska bana. Det är också vid dessa hastigheter som fysiska fenomen med molekylär förskjutning av omgivande gaser uppträder, vilket genererar ett karakteristiskt plasma, vilket skapar många tekniska utmaningar som ingenjörer i varje land måste möta.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Logo Metadefense 93x93 2 Analyses Défense | Armes et missiles hypersoniques | Bombardiers Stratégiques

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna