I väntan på FARA beställer den amerikanska armén nya UH-72 Lakota ljushelikoptrar.

Officiella amerikanska källor berättar för oss det idagAirbus Helicopters USA beviljade cirka 120 miljoner dollar för byggandet av 15 nya UH-72A Lakota-flygplan, licensierad version av H145 lätt tvåmotors helikopter. Dessa 15 nya flygplan kommer att läggas till cirka 412 UH-72 Lakota som redan producerats i Colombus (Mississippi) för US-arméns behov, som idag är den största världsoperatören av helikoptrar i familjen EC145 / H145.

Även om det är reserverat för verktygsuppgifter och nästan aldrig distribueras utanför amerikanskt territorium (med undantag av några EVASAN-övningar i synnerhet i Tyskland) är UH-72 idag kärnan i helikopternas kapacitet 'Amerikanska armén. Utöver dess transport-, observations- och sambandsuppdrag är det också arméns grundläggande träningshelikopter. Med flera stora förnyelseprogram på gång, både för dess manöverhelikoptrar och dess stridshelikoptrar, försöker den amerikanska armén nu att utvidga sin flotta i Lakota för att stärka sina styrkers träningskapacitet och frigöra Blackhawk transporterar helikoptrar för fältoperationer.

UH72 Army National Guard Defense News | Tränings- och attackflygplan | Arméns budgetar och försvarsinsats
Army National Guard UH-72A. Lakota utgör idag huvuddelen av National Guard och ingriper regelbundet vid natur- eller industriella katastrofer.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Tränings- och attackflygplan | Försvarsmaktens budgetar och försvarsinsatser

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna