JF-17 Block III i Pakistan mot F-21 i Indien: mot en opposition mellan ljuskämpar?

För drygt ett år sedan slog en ny begränsad militärkonfrontation in i Indien och Pakistan i Kashmir-regionen. Den 27 februari 209 ägde brandutbyte mellan kämparna i de båda länderna. Pakistan tillkännager att dess F-16-tal och några JF-17-lätta krigare har engagerat och förstört två indiska krigare, medan New Delhi endast bekräftar förlusten av en av sina gamla MiG-21s och förstörelsen i gengäld för en F -16 pakistanier.

Om de verkliga detaljerna i detta engagemang fortfarande är oklara för allmänheten, framgår det ändå att det indiska flygvapnet (IAF) som pakistans flygvapen (PAF) fortfarande i stor utsträckning förlitar sig på lätta och gamla kämpar för deras avlyssning och markattacker. Men utbytet av MiG-21 Bison i Indien och Mirage III / 5 i Pakistan med praktiska och ekonomiska krigare har blivit mer och mer kritiskt under åren.

2 Indiska flygvapnet Mig21 Bison 1 Försvarsanalys | Stridsflygplan | Guidade bomber
Moderniserad förblir MiG-21 Indian Bison en pålitlig lättavlyssnare. Cellerna når dock slutet på sin potential och tillåter dem inte att bära tillräckligt med missiler för att utföra luftöverlägsna uppdrag.

Utmaningar och sammanhang för moderniseringen av IAF och PAF


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsanalys | Stridsflygplan | Guidade bomber

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna