Pentagon börjar studera bärbara och projicerbara minikärnreaktorer

Pentagon tillkännagav denna måndag 9 mars tilldelningen av tre kontrakt till 3 amerikanska företag för förstudie av en transportabel miniatyriserad kärnreaktor och projicerbar med en elektrisk effekt på 1 till 5 MW, avsedd att leverera autonomt en projicerad amerikansk bas utan att tillgripa lokal elproduktion. 13,5 miljoner dollar tilldelades BWX Technologies, Inc i Virginia, 11,9 miljoner dollar till Westinghouse Government Services i Washington DC och 14,3 miljoner dollar till X-energy i delstaten Maryland, totalt 39,7 miljoner dollar för detta program som kallas "Project Pele". Företagen kommer att ha två år på sig att studera en övertygande och säker modell, varefter en av dem kan anförtros utformningen av en demonstrator.

Elförbrukningen för de beräknade amerikanska baserna har fortsatt att öka de senaste åren och nått nu en genomsnittlig årlig förbrukning på 40 MWh. För att möta detta växande behov använder den amerikanska militären nu värdlandets regionala elnät samt reservgeneratorer som använder traditionellt bränsle. I båda fallen är denna arkitektur dock sårbar, antingen genom att hämma bränsleförsörjningskedjan eller genom att göra regional elproduktion inaktiv. Behovet av elektrisk energi kommer att växa ytterligare under de kommande åren, med ankomsten av de första plug-in hybridfordonen, riktade energiförsvarssystem och ökningen av dator- och digitalbehandlingsbehov, användning av en lösning som en miniatyriserad kärnreaktor verkar därför vara ett utmärkt alternativ, till och med om andra vägar studeras.

Projekt Pele kärnreaktor Nyheter Defense | Force Deployment - Återförsäkring | Kärnenergi
Visionen om användningen av "Project Pele" enligt US Department of Defense

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Utplacering av styrkor - Återförsäkring | Kärnenergi

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna