Den amerikanska armén kommer att förnya och utöka sitt utbud av drönare med FVL-programmet

Futur Vertical Lift-programmet är en av de sex huvudpelarna i BIG 6-superprogrammet, vilket skulle göra det möjligt för den amerikanska armén att behålla en teknisk och operativ fördel jämfört med alla sina motståndare under de kommande 6 till 20 åren. För närvarande har två komponenter fått medieuppmärksamhet i detta program som syftar till att ompröva den amerikanska arméns luftburna komponent, programmet FARA (Futur Attack and Reconnaissance Aircraft) ochFLRAA-programmet (Futur Long Range Assaut Aircraft), avsedda att ersätta OH-58 Kiowa-helikoptrar och UH-60 Black Hawk-helikoptrar i sina respektive uppdrag. Men FVL-programmet har ett annat, mycket mindre publicerat uppdrag, det ersätta och utöka utbudet av UAV i tjänst i den amerikanska armén. Luftstridsläran som den amerikanska armén förbereder kommer verkligen att baseras på massiv användning av drönare av alla storlekar och funktioner och över hela spektrumet av engagemang.

Den amerikanska armén är medveten om den fara som nu representeras av luftförsvarssystemen i länder som Ryssland eller Kina och vill inte riskera att sätta in ett flygplan, dess besättning och ännu mindre dess antal Rangers, så länge detta hot inte existerar. inte har neutraliserats. Och detta uppdrag kommer att falla för denna nya generation av drönare, som också måste säkerställa spaning, elektronisk krigföring, neutraliserings- och kommunikationsuppdrag, till förmån för de styrkor och helikoptrar som finns i området. Dessutom kommer dessa drönare att tas i bruk långt innan den första FARA eller FLRAA gör det och kommer därför att interagera med och till förmån för helikoptrar som för närvarande är i tjänst, såsom AH-64 Apache attackhelikoptrar, manöverhelikoptrar UH-60 Black Hawk och tunga helikoptrar CH-47 Chinook.

Apache AH64 Defense Analytics | Konstruktion av militärhelikoptrar | Stridsdrönare
Drönarkomponenten i FVL-programmet måste interagera med nuvarande flygplan, och i synnerhet med AH-64 Apache-stridshelikoptern, som kommer att förbli den beväpnade knytnäven för amerikansk luftstrid under lång tid framöver.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Logo Metadefense 93x93 2 Analyses Défense | Construction d'Hélicoptères Militaires | Drones de combat

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna