Indien vill också få ammunition till sitt infanteri

Medan Folkets befrielsearmé just har publicerat en anbudsinfordran för att skaffa två typer av självmordsdronor, eller "Ammunition Vagabondes" som bättre beskriver specificiteten hos dessa vapen, var Indien snabbt att göra detsamma. Den 6 mars lanserade de indiska militärmyndigheterna en begäran om information för att skaffa hundra system tillåta en infanterisoldat att använda roamingammunition, oavsett för förbud, attack eller spaningsuppdrag.

Egenskaperna som krävs för denna vandrande ammunition är tydligt etablerade, med en räckvidd på 15 kilometer i siktlinjen, en autonomi som är större än 30 minuter och en förmåga att utvecklas i mer än 4500 m höjd, en nödvändighet att fungera på de tibetanska platåerna mot Kina. Dessutom måste systemet vara bärbart och distribuerbart av en infanterisoldat, med en massa på 20 kg eller mindre, och tillhandahålla både dag- och nattfunktioner. Stridshuvudet införs inte, men det måste vara tillräckligt för att hantera infanterikrafter eller svagt pansrade mål.

UVision Hero 30 1 Defense News | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden | Indien
UVision Hero-30 uppfyller indiska krav. Den implementeras av en bärbar taktisk behållare och styrs av radio

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Logo Metadefense 93x93 2 Actualités Défense | Contrats et Appels d'offre Défense | Inde

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna