Kanadensiska Pentagon Company påstår Covid19 Coronavirus Vaccine

Det kanadensiska bioingenjörsföretaget Medicago meddelade igår genom sin VD Bruce Clark utvecklade ett vaccin mot Covid19 coronavirus som nu slår många européer hårt. Dessutom säger han att laboratoriets innovativa tillverkningsmetod skulle producera 10 miljoner doser per dag innan han tillade att produktionen kunde äga rum från november.

Företaget Medicago fick under 2010 flera tiotals miljoner dollar inom ramen för ett forskningsprogram finansierat av DARPA, för att bygga en plats för forskning och produktion i North Carolina, efter att ha visat sig kunna producera, i 20 dagar, ett vaccin mot ett nytt virus. För att uppnå detta använder Medicago inte ägg, som traditionellt, men agrobakterier assimilerade av växter, i detta fall en kusin av tobak, för att producera de proteiner som används i vacciner. Denna teknik eliminerar inte bara behovet av att hantera "levande" virus utan den är särskilt lämplig för massproduktion av vacciner på mycket korta tider. Det är därför det har väckt intresset hos Pentagon och DARPA. Varken denna teknik eller det vaccin som designats av den har emellertid fått godkännande för försäljning från USA: s federala hälsovårdstjänster.

Växter Medicagoab743ba9 407e 4854 9b15 5fa732f723ba ORIGINAL Nyheter Försvar | Försvarsbioteknik | Kanada
Medicago använder en tobaksliknande växt som odlas för att producera de proteiner som används för att utveckla Covid19 coronavirusvaccinet.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam.

Meta-Defense firar 5-årsjubileum!

LOGO meta försvar 114 Försvarsnyheter | Bioteknik försvar | Kanada

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnemang, med kod Metanniv24, jusqu'au Endast 21 maj !

Erbjudandet gäller från 10 till 21 maj för onlineprenumeration av en ny Classic eller Premium, års- eller veckoprenumeration på Meta-Defense webbplats.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna