Japan utvecklar två hypersoniska missilmodeller för att stärka sin strategiska hållning

Japanska myndigheter har presenterat två kompletterande hypersoniska utvecklingsprogram för vapen för att stärka deras defensiva kapacitet, särskilt mot Kina, Ryssland och Nordkorea, som just förra veckan avfyrade ballistiska missiler i Japanska havet. Det första programmet är baserat på en hypersonisk kryssningsmissil med antifartygsfunktioner, medan den andra är en hypersonisk segelflygplan som kan jämföras med ryska Avangard eller den kinesiska DF17. Eftersom de inte har antimissilsystem som kan neutralisera hotet från de nya ryska eller kinesiska hypersoniska missilerna, har de japanska myndigheterna valt att utveckla sina defensiva förmåga i spegelbild för att representera ett likvärdigt hot gentemot av en potentiell angripare.

Det första programmet är en hypersonisk kryssningsmissil som kan användas mot både sjö- och landmål. Missilen kommer att använda en aerob motor av scramjet-typen, vilket tyder på att den kommer att ha ett betydande räckvidd som är kompatibelt med Stilla teaters stora engagemangsavstånd. Den är utformad för att kunna "tränga igenom" ett hangarfartygs bro, en precision hur överflödig som helst med tanke på den kinetiska energi som frigörs av stöten från en missil på mer än 2 ton som flyger mer än Mach 5 , tillräckligt på egen hand för att halvera ett stort krigsfartyg.

japan hypersoniska missiler Försvarsnyheter | Hypersoniska vapen och missiler | Avskräckande krafter
Illustrationen som de japanska myndigheterna släppte under presentationen av hypersoniska missilprogram visar satelliternas roll i måldetektering och missilkontroll.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Logo Metadefense 93x93 2 Actualités Défense | Armes et missiles hypersoniques | Forces de Dissuasion

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna