US Marines Corps vill snabbt förvärva en ny generation anti-ship missiler

Som vi ofta nämner i våra linjer, det verkar som om det strategiska initiativet har förändrat sidorefter tre decennier av amerikansk överlägsenhet över militära angelägenheter. I Kina, Ryssland och bland deras huvudkunder har generaliseringen av förnekande av åtkomstsystem (A2 / AD), både luftfartyg och antifartyg, gradvis minskat överlägsen västlig luft och flottor. Samtidigt representerade framväxten av en kinesisk marin för den amerikanska marinen en ny utmaning sedan slutet av kalla kriget, och pressade de amerikanska väpnade styrkorna att anpassa sin strategi för medel till dessa nya hot som hänger över deras expeditionsstyrkor.

Som vi förklarade nyligen kommer den amerikanska flottan snart moderniserar sitt arsenal av Tomahawk kryssningsraketter grundligtoch därmed minska sin strejkkapacitet mot marken. Detta kommer dock att tillåta radikalt öka sin begåvning i anti-ship-missiler, som tillåter den amerikanska flottan att fokusera igen på sjökontrolluppdrag men också på förnekande av flottans åtkomst, vid en tidpunkt då den kinesiska marinens marin följer den amerikanska marinen när det gäller tonnage och kapacitet. Men den amerikanska marinen är inte den enda amerikanska militärgrenen som gör en sådan vändning. I själva verket, US Marines Corps förbereder sig för att integrera landsenheter som är avsedda för förstörelse av marinmål i sina styrkor genom en intelligent kombination av innovation och beprövade medel.

lcs avfyrar sjöanfallsmissil Försvarsnyheter | Asien och Stillahavsområdet | amfibiskt överfall
Naval Strike Missile utrustar redan LCS kuststridsfartyg från US Navy. Relativt lätt kan den drivas av mobila landfordon som är lätta att sprida.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Asien och Stillahavsområdet | Amfibiskt överfall

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna