På grund av koronavirusutbrottet kommer Natos övning "Defender 2020" att reduceras till det minimala

- Annons -

Det måste att vara Natos svar de gigantiska övningarna under verkliga förhållanden som nyligen genomförts av Ryssland och dess allierade, särskilt under Vostok 2018, men också den största militära övningen som genomförts i Västeuropa på ett kvarts sekel. Defender 2020, även kallat Defender, skulle bestå i att utplacera nästan 20.000 2020 amerikanska trupper i Västeuropa, via transport med fartyg och flygplan förskjutna mellan slutet av vintern och våren 17000 till europeiska hamnar och militärbaser. De skulle ha gått med cirka XNUMX XNUMX europeiska soldater där och tillåtit en serie manövrar och övningar i tio länder, från Benelux till Baltikum via Tyskland och Skandinavien. Flera tiotusentals fordon gjorde också resan från USA, för att inte nämna användningen av förpositionerad utrustning i Europa. En hemkomst för Nato som under det kalla kriget utövade årliga Reforger-övningar av truppinstallationer i Västtyskland.

I skrivande stund upprätthålls Defender 2020-övningen fortfarande officiellt, men dess omfattning och omfattning har redan minskat avsevärt. I praktiken existerar således inte Defender 2020-övningen, som den ursprungligen planerades, med ett tydligt politiskt och strategiskt mål på grund av Covid-19-epidemin. Om det inte redan avslutas rent och enkelt, beror det till stor del på att det i själva verket redan har startat, närmare 6000 amerikanska soldater - inklusive en pansarbrigad - som har placerats i slutet av januari, sedan från 21 februari. Det finns emellertid all anledning att tro att saker och ting inte kommer att gå mycket längre för Nato-styrkorna.

försvarsnyheter 2020 | Tyskland | Militära allianser
Som denna infografik visar, skulle huvudövningarna för Defender 2020 äga rum mellan de baltiska staterna och Belgien, med sidövningar i Norge och Italien, för att inte tala om utplaceringen av trupper från hela Europa, inklusive Frankrike

LOGO meta försvar 70 Försvarsnyheter | Tyskland | Militära allianser

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

- Annons -

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
alla artiklar utan reklam, från €1,99.


Nyhetsbrev prenumeration

Registrera dig för Meta-Defense nyhetsbrev att ta emot
senaste modeartiklarna dagligen eller veckovis

- Annons -

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna