Helios laserförsvarssystem kommer att utrusta den första förstöraren av US Navy från 2021

- Annons -

Alla de amerikanska arméerna anser att riktade energivapensystem kommer att ge en stor del av det stränga skyddet mot flygplan mot styrkorna, och detta före slutet av det nuvarande decenniet. En pionjär inom detta område, med AN / SEQ-3 laservapensystemet installerat ombord på USS Ponce 2014, kommer den amerikanska flottan också vara det när 2021 kommer dess förstklassiga förstörare Arleigh Burke att utrustas med HELIOS lasersystem för att skydda fartyget mot drönare, lätta båtar och, i förekommande fall, lätta missiler.

Med anledning av Directed Energy Summit 2019 bekräftade konteramiral Ron Boxall att den andra prototypen av 60 Kw Helios lasersystem, designad av Lockheed Martin, kommer att installeras på en amerikansk jagare från 2021, utan att veta om det blir ett nytt fartyg (troligt) eller ett äldre fartyg. Det kommer då, med all sannolikhet, att vara det mest kraftfulla lasersystemet i tjänst inom försvarsmakten i världen, även om detta rekord förvisso inte är tänkt att pågå mer än några månader, högst några år.

Lagar laser USS Ponce Defense News | Laservapen och riktad energi | FÖRENTA STATERNA
Den amerikanska flottan har varit en pionjär inom lasrar ombord, med AN-SAQ-3 LaWS-systemet i drift sedan 2014 på attackfartyget USS Ponce

LOGO meta försvar 70 Försvarsnyheter | Laservapen och riktad energi | FÖRENTA STATERNA

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

- Annons -

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
alla artiklar utan reklam, från €1,99.


Nyhetsbrev prenumeration

Registrera dig för Meta-Defense nyhetsbrev att ta emot
senaste modeartiklarna dagligen eller veckovis

- Annons -

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna