USAF och US Navy använder AC-130W gunship för att motverka nya marina hot i Persiska viken

Från 8 till 9 mars, den amerikanska väpnade styrkorna demonstrerade i Persiska viken möjligheten att använda ett "gunship" -flygplan för sjöfartsstöd. Testet involverade US Air Force AC-130W Stinger-II vapenfartyg samt ett Poseidon P-8A maritimt patrullflygplan och ett US Navy Cyclone-klass lätt patrullfartyg.

Till synes anekdotiskt gör detta test ändå det möjligt att validera gemensam användning av luft och flottor gör det möjligt att motverka svärmar av mål på ljusa och manövrerbara ytor. Genom att utföra demonstrationen på kort avstånd från Hormuzsundet skickar de amerikanska styrkorna också ett tydligt meddelande till Iran. Slutligen är det också en fråga om att visa flexibiliteten i användningen av USAF AC-130W vid en tidpunkt då USAF-skvadronerna tillägnad specialoperationer uppfattar cirka fyrtio nya AC-130J Ghostrider.

AC 130 Defense News | Saudiarabien | små armar
Om AC-130 inte har en riktig stridsbombers överlevnad har de fortfarande i hög grad förstärkt självskyddet så att de kan arbeta i omstridda miljöer.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Saudiarabien | små armar

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna