Den amerikanska armén utvecklar en ny revolutionerande kvant multispektral antenn

Tillämpningarna av kvantmekanik börjar knappt dyka upp när de redan i La Défense-världen öppnar upp vägar som sannolikt kommer att förändra militärteknologin djupt under de kommande decennierna. Vi har redan sett de informationsbehandlingsmöjligheter som kvantdatorer erbjuder, liksom de avancerade detekteringsfunktionerna för kvantradarer. Men den teknik som för närvarande är under utveckling inom arméns forskningslaboratorium, beroende av US Army Combat Capabilities Development Command, kan ha mycket konkreta tillämpningar på kort sikt när det gäller intelligens och elektronisk krigföring, men också för kommunikation, i styrkorna.

Professor David Meyers team har faktiskt utvecklats en kvantantenn, som kan detektera elektromagnetiska utsläpp över ett häpnadsväckande frekvensområde, nämligen från KiloHertz till TeraHertz, en miljard gånger snabbare. För att göra detta använder US Army Research Laboratory de atomära särdrag hos Rydberg-atomer, atomer vars atomradie är mycket högre (i storleksordningen 100 till 10.000 XNUMX gånger) än traditionella atomer, vilket ger dem kvantkapacitet. mycket intressant, speciellt för att mäta elektromagnetiska fält.

armyscientis rydberg atom 1 Försvarsnyheter | Kommunikations- och försvarsnätverk | FÖRENTA STATERNA
Användningen av lasern gör det möjligt att omvandla en normal atom till en Rydberg-atom för att öka dess känslighet för det elektromagnetiska fältet.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Kommunikations- och försvarsnätverk | FÖRENTA STATERNA

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna