Tonnerre-helikopterbäraren skickades till Korsika för att evakuera patienter från Covid-19

Förra fredagen, i en artikel som ägnas åt rykten som cirkulerar runt de väpnade styrkorna i samband med koronavirusepidemin, drog vi slutsatsen att utplaceringen av ytterligare militära medel för att hantera situationen utanför Frankrike troligen var överhängande. Utöver tankfartygen som används med Morphée-satser för transport av patienter har vi framför allt nämnt användningen av amfibiska helikopterbärare (PHA), vars sjukhusanläggningar är särskilt välutrustade.

Nästa dag fick vi veta från de väpnade styrkorna att en första PHA, Tonnerre, skulle lämna på kvällen från Toulon för att delta i evakueringen av patienter med Covid-19 på Korsika. Ett steg för åskan, men som gör det möjligt att transportera många fler patienter samtidigt än ett Morphée-plan, samtidigt som man undviker användning av civila färjor som inte alls är utrustade för denna typ av medicinsk evakuering. Framför allt kommer transport av patienter till sjukhus i Marseille att tillåta överbelastning under en tid på Ajaccio-sjukhuset, vars kapacitet är nära mättnad.

Tonnerre Corse News Defense | Amfibieanfall | Flygplan Tankers
Efter att ha ingripit för att rädda offren för orkanen Irma och cyklonen Idai är Tonnerre en regelbunden humanitär verksamhet.

Amfibiska helikopterbärares sjukhuskapacitet


LOGO meta försvar 70 Försvarsnyheter | Amfibieöverfall | Tanker flygplan

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
alla artiklar utan reklam, från €1,99.


Nyhetsbrev prenumeration

Registrera dig för Meta-Defense nyhetsbrev att ta emot
senaste modeartiklarna dagligen eller veckovis

- Annons -

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna