Tyskland skulle vara redo att beställa 90 Typhoon och 45 Super Hornets för att ersätta dess Tornado

Selon le informationssajt Handelsblatt.com, baserat på en intern plan från det tyska försvarsministeriet, skulle minister Annegret Kramp-Karrenbauer ha godkänt förvärvet av 90 Eurofighters Typhoon från den europeiska tillverkaren Airbus DS, samt 45 Super Hornet-flygplan från amerikanska Boeing, för att ersätta 85 Panavia Tornado som fortfarande är i trafik med Luftwaffe. Detta beslut, som ännu inte har tillkännagetts offentligt, skulle tillåta de tyska flygvapnen att i slutändan sätta in nästan 280 stridsflygplan, 45 fler än den tidigare planen planerade. Om inte 90 Typhoon tillkännagav inte inbegriper de flygplan som är avsedda att ersätta Eurofighters i tranche I som inte kan utvecklas och av vilka ersättas av Typhoon av tranch IV har redan meddelats av Berlin.

Konkret tycks Berlin ha gett efter för Washington, som hade förklarat att de inte planerade att bära B61-gravitationsatombomben som placerats ut i 5 Nato-länder (Tyskland, Italien, Nederländerna, Belgien och Turkiet), på den europeiska apparaten Typhoon, som var fallet på 80-talet för Tornado. Att upprätthålla en viss form av avskräckning och behålla sin position i Nato, Berlin gick därför med på att välja F / A 18 E / F Super Hornet, ett amerikanskt plan, även om det ännu inte kan bära denna ammunition. Dessutom planerar Berlin att överlämna de elektroniska krigföring och luftförsvarsuppdragsuppdrag till 15 EA-18G Growlers, den elektroniska krigsversionen av Super Hornet som används av US Navy och Australien.

EA18G Growler Us Navy Defense News | Tyskland | Kärnvapen
EA18 Growler är den mest framgångsrika västerländska elektroniska krigsenheten idag

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Tyskland | Kärnvapen

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna