Dessa 10 tekniker som revolutionerar eller kommer att revolutionera militär handling (del 2)

Återkomsten av spänningar mellan stora tekniska nationer åtföljs av intensiv forskning för att utveckla ny teknik eller tillämpa teknik som utvecklats under de 30 år av relativ fred efter slutet av det kalla kriget. I den första delen av denna artikel, vi behandlade kvantapplikationer, elektromagnetism, artificiell intelligens, nano-teknik samt riktade energivapen. Det finns fortfarande 5 stora tekniker att studera för att komplettera denna panel med tio tekniker som kommer att revolutionera militäråtgärd under de kommande åren.

6- Hypervelocity

Hastigheten på flygplan och missiler hade varit en stor fråga på 50- och 60-talet, en period under vilken forskning gjorde det möjligt för stridsflygplan att nå och överstiga Mach 2.-hastigheter. Men från 70-talet och framåt Flygteknik har stött på två svårigheter jämförbara med den som rådde under loppet för att passera ljudbarriären. I själva verket, bortom Mach 2,8, orsakar friktionen av luften på flygplanet en betydande ökning av värmen från frontytorna, vilket gradvis skapar en plasma som omger flygplanet och ogenomskinlig för elektromagnetiska vågor. Dessutom, från mach 3, lyckas konventionella reaktorer inte längre sakta ner luftflödet för att kontrollera förbränningen av bränslet, vilket gör den termiska reaktionen mycket instabil med hög explosionsrisk.

Mig31 från det ryska flygvapnet utrustad med hypersoniska missilen Kinjhal Hypersoniska vapen och missiler | Militära drönare och robotik | Kärnenergi
För första gången våren 2018 har den luftburna ballistiska missilen Kh47M2 kraftigt förändrat uppfattningen om hypersoniska vapen

Dessa två faktorer, förknippade med minskningen av hotet efter 80-talet, ledde till stagnation av flygplansprestanda, som för missiler, i nästan 30 år och framväxten av sekundär teknik som stealth. Plan i denna generation överstiger sällan Mach 2, vilket gynnar superkryssning i toppfart. Dessutom ledde den snabba nedgången i spänningarna mellan Nato och Ryssland till en lika snabb förlust av intresse för ballistiska missiler, åtminstone i väst. I Ryssland och Kina fortsatte dock arbetet och lekte en ny generation vapensystem som dök upp från 2015.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam.

Meta-Defense firar 5-årsjubileum!

LOGO meta defense 114 Hypersoniska vapen och missiler | Militära drönare och robotik | Kärnenergi

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnemang, med kod Metanniv24, jusqu'au Endast 21 maj !

Erbjudandet gäller från 10 till 21 maj för onlineprenumeration av en ny Classic eller Premium, års- eller veckoprenumeration på Meta-Defense webbplats.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna