Besättningen på hangarfartyget USS T. Roosevelt kan lämnas ombord för att bekämpa Covid19-epidemin

Förra veckan fick vi veta att den amerikanska flygplanen USS Théodore Roosevelt hade varit på väg till Guam flottbasis efter en ökning av Covid19 coronavirusfall ombord. Det handlade då om att stiga av de trettio eller så infekterade personalen och att testa 4000 eller så andra besättningsmedlemmar för att kunna återvända för att utföra sitt uppdrag. Roosevelt är verkligen ett av de två amerikanska flottans hangarfartyg utplacerade i västra Stilla havet, tillsammans med USS Ronald Reagan, för att möta eventuella kinesiska, nordkoreanska eller ryska handlingar. Den amerikanska flottan såg sedan till att hangarfartyget förblev operativt och kunde återuppta havet mycket snabbt om den operativa situationen krävde det.

Så är inte längre fallet. I en artikel den 31 mars avslöjade San Francisco Chronicle verkligen existensen avett brev skickat av kapten Brett Croziersom befallde USS Theodore Roosevelt till de amerikanska marinmyndigheterna och bad om landning av hans besättning för att stoppa epidemin som redan drabbar mer än 100 sjömän, vilket enligt honom väcker farhågor för viss personal i kant. I en intervju med CNN, tillförordnad marinens sekreterare Thomas Modly bekräftade att detta förfarande skulle genomföras, och att 90% av Roosevelt-personalen skulle föras så snart som möjligt till land i Guam, för att testas och vid behov tas om hand av hälsovården, medan de återstående 10% kommer att ansvara för sterilisera byggnaden, som fortfarande har mer än 3000 fack. Detta uttalande följdes av ett andra uttalande från Mark Esper på CBS, som säger exakt motsatsen. Men det verkar som om, i alla fall, den amerikanska marinen har lite val i denna fråga, speciellt eftersom det väcker uppståndelse i amerikanska medier. Uppgiften lovar att vara kolossal och aldrig tidigare skådad i USA: s marinhistoria, särskilt eftersom fartyget är stationerat mer än 9000 km från San Diego, dess hemhamn.

F35B på USS America Defense News | Force Deployment - Återförsäkring | FÖRENTA STATERNA
Med cirka tio F35B ombord kan USS America stödja Ronald Reagan i västra Stillahavsområdet genom att ta på sig funktionen som lätta hangarfartyg

LOGO meta försvar 70 Försvarsnyheter | Utplacering av styrkor - Återförsäkring | FÖRENTA STATERNA

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter -

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
alla artiklar utan reklam, från €1,99.

- Annons -

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna