AH-64E Apache-stridshelikoptrar försöker sig vid sjöattacker i Persiska viken

För några dagar sedan, vi nämnde de tester som genomfördes gemensamt i Persiska viken av den amerikanska marinen och det amerikanska flygvapnet för att demonstrera kapaciteten för maritima attacker för vapenfartyg AC-130. På senare tid kommunicerade den amerikanska marinen om Liknande tester utförda i samarbete med den amerikanska armén och dess AH-64E Apache-helikoptrar.

Återigen tjänar dessa demonstrationer som genomförs direkt av enheterna i Persiska viken framför allt för att motverka ett mycket verkligt hot. I själva verket, svärmar av små båtar från Iran i dag utgör en fara för civil navigering, amerikanska utplaceringar och oljeintressen i grannländerna, särskilt saudierna. Oavsett om det är landningsfarkoster, gruvbrytare eller fjärrstyrda självmordsattackfartyg, kräver reaktiva och mobila medel att använda ett stort antal små vapen för att motverka alla dessa hot.

Apache ESB Defense News | Åtaganden för flera domäner | FÖRENTA STATERNA
ESB-3 Lewis B. Puller sett i Persiska viken i mars 2020 med Apache- och Balckhawk-helikoptrar ombord (Foto: US Army Spc. Cody Rich)

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Åtaganden för flera domäner | FÖRENTA STATERNA

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna