Northrop Grumman lanserar produktion av ny AARGM-ER-missil för att motverka förnekande av åtkomstsystem

Den 31 mars tillkännagav den amerikanska flottan att produktionen av den första omgången av Advanced Anti-Radiation Guided Missile - Extended Range (AARGM-ER) -missiler hade börjat vid Northrop Grumman. Denna luft-till-mark-missil är främst avsedd för anti-radaruppdrag (SEAD - Suppression of Air Defense Enemies) och kommer därför att ge sig in på F / A-18E / F Super Hornet, EA-18G Growler och F-35A som är utplacerade ombord flygbolag från amerikanska marinen. USAF bör också ta emot detta nya vapen för utbyte av sina HARM-missiler som bärs av dess F-16, och bör generalisera användningen av det till sin flotta av F-35A men också till dess framtida F-15EX och dess tunga B-21-bombplan.

I teorin är AGM-88G AARGM-ER en utveckling av AGM-88E AARGM. AARGM utvecklades i mitten av 2000-talet enligt ett gemensamt initiativ från den amerikanska marinen och det italienska flygvapnet, och var en utveckling av den berömda AGM-88 HARM-antiradarmissilen som den tog över flygramen men ersatte elektroniken och sökaren. Med AARGM-ER har exakt motsatsen gjorts: styrsystemet och AARGM: s senaste elektronik har återställts och integrerats ombord på en helt ny flygplansram som inte längre har inget att göra med HARM som designades i början av 1980-talet.

AGM 88E HARM AARGM Awacs och elektronisk krigföring | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden | FÖRENTA STATERNA
AGM-88E AARGM är den sista versionen av missilen som tar över flygplanet från den första HARM. Eftersom missilen inte kunde komma in i F-35s lastrum, krävdes en ny flygkropp, vilket ledde till skapandet av en ny högpresterande missil.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam.

Meta-Defense firar 5-årsjubileum!

LOGO meta defense 114 Awacs och elektronisk krigföring | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden | FÖRENTA STATERNA

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnemang, med kod Metanniv24, jusqu'au Endast 21 maj !

Erbjudandet gäller från 10 till 21 maj för onlineprenumeration av en ny Classic eller Premium, års- eller veckoprenumeration på Meta-Defense webbplats.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna