Indien uppdaterar förfarandets upphandlingsförfaranden och stärker Make In India

År 2002 upprättade Indien en uppsättning regler kring vapenkontrakt med lokal eller internationell industri. Det här föreskrivna försvarsupphandlingsförfarandet uppdateras regelbundet för att anpassas till politiska, industriella och ekonomiska förändringar i landet. Medan den senaste uppdateringen var 2016 planerade Indien att utveckla en DPP 2020 som ska valideras under de kommande dagarna. Denna nya DPP bör stärka den indiska industrins engagemang i försvarsprogram. Men det kommer också att erbjuda nya möjligheter för de väpnade styrkorna, särskilt genom att införa kategorier kopplade till uthyrning av utrustning för de väpnade styrkorna.

Huvudändring av DPP 2020 jämfört med föregående version: Andelen indisk produktion i försvarsköp kommer att ökas. Syftet med DDP är att definiera en lista över kriterier som gör det möjligt att fastställa en prioritetsordning under anbudsinfordringar från försvarsministeriet. Konkurrenter som erbjuder mest fördelar för den indiska industrin gynnas sedan.

Scorpene India Defense News | Industriell konsolidering Försvar | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden
För Scorpene hade Naval Group gjort stora ansträngningar för att tillåta 30% produktion i Indien. För framtida kontrakt i Indien kommer det att vara nödvändigt att överföra en del av färdigheterna på vapensystemet och programvaran för att uppnå 50% av Make In India

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Industriell konsolidering Försvar | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna