Japanska kustbevakningen köper ytterligare H225 Super Puma

Mitt i en global ekonomisk nedgång är nya order på flygplan knappa. Men det japanska försvarsministeriet och Airbus meddelade den 6 april att Japans kustbevakning skulle förvärva två nya H225 Super Puma tunga helikoptrar.

JCG är redan den största operatören av denna typ av helikopter i Japan. Under 1990-talet hade den japanska kustbevakningen förvärvat ett litet antal AS.332L1 Super Puma, som sedan producerades av franska Aerospatiale. Dessa enheter blev snabbt det lokala riktmärket inom långdistansräddning, vilket ledde till beställning av nya enheter. Mellan 2005 och 2019 köptes ett dussin H225 Super Puma av JCG. Med den nya ordern på två Super Pumas kommer kustbevakningsflottan att uppgå till femton flygplan: två AS.332 och tretton H225.

H225 Airbus Japan Coast Guard Defense News | Konstruktion av militärhelikoptrar | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden
H225 från Japans kustbevakning. Till skillnad från den äldre generationen AS.332 eller H215 har H225 en 5-bladig huvudrotor. Detta flygplan är särskilt uppskattat för sin sjöräddningsförmåga. Image Airbus.

LOGO meta försvar 70 Försvarsnyheter | Konstruktion av militärhelikoptrar | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
alla artiklar utan reklam, från €1,99.


Nyhetsbrev prenumeration

Registrera dig för Meta-Defense nyhetsbrev att ta emot
senaste modeartiklarna dagligen eller veckovis

- Annons -

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna