Väntar på T-7A Red Hawk, USAF för att hyra ytterligare avancerade utbildningsflygplan

- Annons -

I september 2018 valde USAF Boeing och Saab-erbjudandet att designa sina nya avancerade tränarflygplan som en del av TX-programmet. Cirka 350 T-7A Redhawk planeras totalt, liksom cirka femtio simulatorer. Det nya flygplanet bör dock inte vara i drift före 2024. Men då planerar US Air Force att radikalt ändra utbildningsprogrammen för sina piloter. För att kunna testa sin nya utrustning och procedurer bör USAF snart hyra ut ett litet antal flygplan med kapacitet som liknar T-7 Red Hawk. Ironiskt nog är det därför enheterna som har tappat TX-tävlingen som nu övervägs som en del av detta leasingprogram kallat RFX.

Fram till slutet av mars är det T-50 för den koreanska KAI som planerades enligt ett avtal med det amerikanska serviceföretaget Hillwood Aviation. Baserat i Texas skulle detta företag ha köpt eller hyrt i Sydkorea en flotta på fyra till åtta T-50 Golden Eagles för att sedan leverera 3000 till 4500 timmars årlig flygning till USAF under en period av fem år. Som en påminnelse var T-50A Golden Eagle som erbjuds av Lockheed Martin och KAI huvudkonkurrenten för den framtida T-7A Red Hawk från Boeing / Saab som en del av TX.

T 50 Golden Eagle News Defense | Tränings- och attackflygplan | Försvarskommunikation och nätverk
Som en del av TX-tävlingen hade två T-50s modifierats av Lockheed Martin enligt USAF-kriterier. Flygplanet kan i slutändan användas för att utveckla det träningssystem där Boeing T-7 kommer att fungera.

LOGO meta försvar 70 Försvarsnyheter | Tränings- och attackflygplan | Kommunikations- och försvarsnätverk

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

- Annons -

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
alla artiklar utan reklam, från €1,99.


Nyhetsbrev prenumeration

Registrera dig för Meta-Defense nyhetsbrev att ta emot
senaste modeartiklarna dagligen eller veckovis

- Annons -

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna