Dödlig artilleriduell mellan indiska och pakistanska arméer

Den 10 april lanserade de indiska väpnade styrkorna en massiv artillerield mot pakistanska styrkor inför dem i Dudhnial-provinsen längs linjen för kontroll längs Kishanganga-floden som gränsar till Kashmir. Enligt uttalandet från den indiska generalstaben neutraliserades 15 pakistanska soldater och åtta terrorister av denna attack. Det pakistanska pressmeddelandet talar om en död och fem allvarligt skadade. Den indiska offensiven följde en terroristattack i Kashmir som ägde rum den 8 april i Keran-regionen, vilket resulterade i döden av 5 medlemmar av de indiska specialstyrkorna och 5 pakistanska terrorister. Enligt indisk information hade de 5 medlemmarna av terroristkommandot tränat i Dudhnial-regionen.

Sammandrabbningar mellan indiska styrkor och islamistiska terrorister utbildade av Pakistan har upplevt en kraftig uppsving i Kashmir de senaste åren, till den grad att de indiska myndigheterna har varit tvungna att införa starka tvångsåtgärder i regionen. Provinserna Kashmir och Jammu är de enda indiska regionerna med en muslimsk majoritet och var knutna till Indien efter det indo-pakistanska kriget efter självständigheten. Sedan dess har regionen varit föremål för en latent konflikt mellan de två kärnkraftsmakterna, en konflikt som har dödat mer än 70.000 1950 människor sedan 2011. Enligt de indiska myndigheterna, men också enligt en amerikansk FBI-rapport 1987, den pakistanska underrättelsetjänsten. , ISI, är till stor del inblandade i detta uppror, och majoriteten av terroristkämpar som dödats eller fångats av indianer sedan XNUMX är av pakistansk nationalitet och kommer från Punjab-regionen.

LoC Karta Nyheter Försvar | Artilleri | Indo-pakistansk konflikt
Provinserna Kashmir och Jammu gränsar huvudsakligen till en de facto kontrolllinje, inte internationellt erkända gränser

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Artilleri | Indo-pakistansk konflikt

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna