Peking sätter ut hangarfartyg till Taiwan när USA: s flygvapen avslöjar strejkfunktioner för långt håll

I helgen lämnade den kinesiska flygplanen Liaoning och hans eskort kinesiska vatten för att gå mot Stilla havet utanför Taiwan: s östkust. Mitt i Covid-19-epidemin verkar denna distribution vara en styrka för Peking, som avser att hålla trycket på Taiwan uppe. Som svar har de amerikanska beväpnade styrkorna också visat kraften i deras lufttillgångar i regionen och misslyckats med att kunna distribuera ett flygplan för att motverka kinesiska Liaoning.

På lördag kväll upptäckte flygplanet Liaoning tillsammans med ett halvt dussin eskortfartyg av Japan i Miyako-sundet, mellan de japanska öarna Miyakojima och Okinawa som ligger några hundra kilometer från Taiwan . Kontrollerad av Japan, som nyligen satte ut missilbatterier där, dessa vatten förblir öppna för navigering under fredstid. Genom att ta denna passage, kringgåde Liaoning således Taiwan genom nordöstra, innan han åkte till söder. Transportörens eskort bestod sedan av två Type 052D-förstörare och två Type 054A-fregatter, samt ett försörjnings- och supportfartyg. En priori, minst en eller två ubåtar bör också följa med strejkgruppen.

Miyakojima Defense News | Militära allianser | Strategiska bombplan
Det kinesiska hangarfartyget passerade mellan Miyako Island och Okinawa för att kringgå Taiwan.

Distribuerat mellan Sydkinesiska havet och Filippinerna havet är Liaoning nu det enda aktiva flygplanet i Stilla havet. I själva verket är de två amerikanska flygbolag i regionen dockade på grund av koronavirusepidemin som påverkar deras besättning, USS Theodore Roosevelt i Guam och USS Ronald Reagan i Japan.

Implementering av Liaoning: en militär och diplomatisk manöver


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Militära allianser | Strategiska bombplan

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna