Nya vapenorder för Algeriet, Marocko och Tunisien

I Nordafrika har de algeriska och marockanska arméerna under de senaste femton åren moderniserats på djupet. Om styrkan mellan balansen mellan de två grannländerna inte har förändrats särskilt mellan de två länderna, är deras land-, luft- och sjöstyrkor nu utrustade med modern och effektiv utrustning. Eftersom de europeiska makterna samtidigt visste en minskning av deras medel och effektiva, såg Marocko och särskilt Algeriet däremot deras strategiska betydelse växer i Medelhavsområdet.

Under de senaste åren verkar vapenkappet mellan de två länderna dock minska. Stora kontrakt följer varandra i en långsammare takt, och tiden är särskilt att konsolidera de kapaciteter som redan bemästrats. I detta sammanhang antyder nya tillkännagivanden att Marocko skulle kunna förvärva Harpoon-antifartygsmissiler för sin flotta av F-16 jaktflygplan, medan Algeriet skulle i förhandlingar om köp av Mi-28 stridshelikoptrar ytterligare.

F 16 harpun News Defense | Algeriet | Tränings- och attackflygplan
Användningen av F-16 för krigföring mot fartyg är ganska sällsynt. Taiwan använder Harpoon på sina F-16V.

Harpunmissiler för Marocko


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Algeriet | Tränings- och attackflygplan

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna