Iran avslöjar två nya radar utformade för att upptäcka kryssningsmissiler och stealth-flygplan

Den iranska armén avslöjade förra söndagen två nya modeller av tredimensionella fasstyrningsradar vars prestanda skulle vara kompatibelt med upptäckten av stealth-plan, drönare, men också kryssningsmissiler och ballistiska missiler.

Så ofta, de ”nya” radar som avslöjas av Teheran är inte så tekniskt revolutionerande som de skulle vilja tro. De visar dock en viss mognad för iransk FoU, men också av dess ambitioner på strategisk nivå.

Den första modellen som presenterades är en mycket långsträckt strategisk radar betecknad Khalij-e Fars. Med en rad på 800 km är denna fasstyrningsradar främst avsedd för tidig varning. Beläget i provinsen Hormozgan, mittemot Förenade Arabemiraten, bör det göra det möjligt att övervaka luftrörelser runt Hormuzsundet. Om officiell kommunikation talar om avancerad teknik och AESA-radar, visar fotografierna från Khalij-e Fars dock en relativt konventionell tredimensionell fasstyrningsradar.

Khalije Fars Defense News | Försvarsinstitutionella kommunikation | Antimissilförsvar
Iranska radar installeras på höjd för att undvika så mycket som möjligt atmosfärstörningar som stör störningen av denna typ av radar.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Försvarsinstitutionella kommunikation | Antimissilförsvar

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna