USA: s försvarsdepartement vill dra tillbaka två hangarfartyg från US Navy

Vi har upprepat detta mycket här, planeringen av den amerikanska flottan när det gäller skeppsbyggnad under de kommande åren står inför stora osäkerheter idag. Det är verkligen fastnat mellan kraven från president Trump, som tas upp av hans försvarsminister Mark Esper, för att konstituera för 2030 en flotta med 355 fartyg (mot 293 idag), önskan från den amerikanska flottans generalstab att stärka och rationalisera sin ytflotta till nackdel för antalet, och en budget som redan har nått sin gräns, och som under nuvarande omständigheter inte kan utvecklas under de kommande åren. Försvarsdepartementets rapport som publicerades i går ökar skillnaderna mellan den amerikanska politiska och operativa visionen genom att rekommendera att två av de 2 hangarfartygen från den amerikanska flottan elimineras, och att en stor flotta av lätta fartyg robot eller med minskat besättning skapas för att inför den kinesiska marinens uppkomst.

Denna rapport formateras endast strategin som Mark Esper förespråkar sedan han anlände till posten som försvarsminister, nämligen att öka den amerikanska flottans volym med små enheter och robotenheter, för att enligt honom öka flottans reaktivitet och dess fördelning på världens hav. För detta rekommenderar DoD-rapporten inte bara att två hangarfartyg dras tillbaka utan också underhållet av antalet tunga ytfartyg, nämligen kryssare och förstörare, till mer än 2 enheter, och ökningen av antalet fartyg små stridsenheter på 80 planerade (55 LCS och 35 FFG / X) till 20, troligen med 70 FFG / X fregatter, LCS har det mest begränsade operativa intresset i händelse av konflikt. För att uppnå presidentmålen för 15 fartyg rekommenderar rapporten slutligen att en flotta av 355 fartyg, automatiserade eller med minskad besättning, byggs. Liksom drönare som Predator eller Reaper har dessa automatiserade marinenheter fördelen att de har en mycket lång autonomi till sjöss, och ett logistiskt och mänskligt fotavtryck, därför budgetmässigt, mycket lågt och uppfyller därför begränsningarna. inför den amerikanska flottan idag, samtidigt som antalet fartyg ökas till "Håll linjen" mot den kinesiska marinen, som kommer att nå 500 enheter inom några år.

LCS Independence News Defense | Försvarsmaktens budgetar och försvarsinsatser | Militära marinkonstruktioner
LCS (här av oberoende klass) har en minskad beväpning, vilket avsevärt begränsar deras operativa kapacitet i händelse av konflikter med hög intensitet

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Försvarsmaktens budgetar och försvarsinsatser | Militära marinkonstruktioner

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna