F-35B och F-35C kommer inte att kunna utföra supersoniska avlyssningar

Efter att ha undersökt detta problem i flera månader, Defense News fick äntligen bekräftelse att de strukturella problemen som F-35 stöter på vid supersoniska hastigheter helt enkelt inte skulle lösas. För tillfället skulle detta endast beröra marinens F-35B och marinen F-35C och inte F-35A som används av det amerikanska flygvapnet och de flesta av flygplanets exportkunder.

Sedan förra året har Pentagon erkänt att de två marina varianterna av F-35 lider av allvarliga problem när de flyger över Mach 1. Faktiskt, till skillnad från de flesta moderna flygplan, är F-35 inte kapabel att flyga med supersonisk hastighet utan att använda efterförbränning på sin motor. Denna efterförbränning orsakar emellertid en överdriven ökning av värme och vibrationer på flygplanets baksida, vilket också är föremål för de mycket specifika aerodynamiska begränsningarna av supersonisk flygning. Konkret skulle denna situation orsaka skador på flygplanets struktur (i synnerhet dess horisontella svans) men också på flygplanets smygbeläggning och några av dess elektroniska krigssensorer.

US Marines Corps F35B lyfter från en LHD Defense News | Stridsflygplan | Militärt flygplanskonstruktion
Överljud eller inte, F-35B bör förbli ett viktigt flygplan för US Marines Corps.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Stridsflygplan | Militärt flygplanskonstruktion

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna