JF-17 Block III kan intressera ukrainska flygvapen

D'après DefenseWorld.net webbplatsskulle Ukraina ha presenterat ett intresse för JF-17 Block III, den sista varianten av ljuskämpen som utvecklats gemensamt av Pakistan och Kina. En sådan försäljning skulle kunna fungera som en utställning för JF-17 BkIII, men det finns fortfarande ingen garanti för att den ukrainska flygvapnet kommer att kunna göra detta köp, så ekonomiskt som denna ljuskämpe kan vara.

Den 6 mars åkte en delegation från det ukrainska flygvapnet till Pakistan Aeronautical Complex i Kamra, där JF-17 Block III produktionslinje ligger. Mycket mer än ett rutinmässigt besök var denna händelse tydligen avsedd att allvarligt diskutera möjligheten till en försäljning av JF-17 till Ukraina. Kiev skulle vara intresserad av det här fallet Block III-varianten av enheten, som nyligen gjorde sin första flygning.

800px Pakistans flygvapen FC 1 Xiao Long News Defense | Stridsflygplan | Arméns budgetar och försvarsinsats
Även om det är väldigt lätt är JF-17 ändå en kraftfull fighter utrustad med sensorer och balanserad beväpning.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Stridsflygplan | Försvarsmaktens budgetar och försvarsinsatser

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna