Kan C-390 Millennium under flygning och tankningsplan överleva Boeing / Embraers skilsmässa?

Lanseringen av det gemensamma företaget mellan den amerikanska Boeing och den brasilianska Embraer skulle vara en av årets stora händelser i luftfartsvärlden. Genom att reagera på sammanslagningen mellan Airbus och den kanadensiska Bombardier var det amerikansk-brasilianska joint venture att låta Boeing komplettera sitt sortiment av civila flygplan med brasilianska designade ERJ: er och E-Jets. För att ta över 80% av joint venture skulle Boeing då behöva betala mindre än 4,2 miljarder dollar. Parallellt ett andra joint venture heter Boeing Embraer - Defense, den här gången kontrollerad av 51% av Embraer, skulle tillåta Boeing att marknadsföra det brasilianska militära transportflygplanet C-390 Millennium.

Den 25 april, avtalet kollapsar plötsligt. Boeing meddelar att den inte tänker följa upp samarbetet med Embraer, varvid varje flygplanstillverkare skiftar ansvaret för misslyckande till den andra. Under flera dagar visar sig situationen vara osäker, och spekulationerna ökar för att förklara vändningen av Boeing, som har ackumulerat besvikelser sedan slutet av 2018 och kraschen av Lion Air flight 610.

KC 390 bourget 2017 Militära allianser | Försvarsanalys | Transport Flyg
KC-390 sett på Paris Air Show 2017, innan dess namnbyte. C-390 är ursprungligen utformad för att kunna användas som tankare under flygning, även om den framför allt förblir ett högpresterande taktiskt transportflygplan.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam.

Meta-Defense firar 5-årsjubileum!

LOGO meta försvar 114 Militära allianser | Försvarsanalys | Transport Flyg

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnemang, med kod Metanniv24, jusqu'au Endast 21 maj !

Erbjudandet gäller från 10 till 21 maj för onlineprenumeration av en ny Classic eller Premium, års- eller veckoprenumeration på Meta-Defense webbplats.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna