USA: s flygvapen B-52H bombplanerar att överstiga 100 års operativ karriär med nya motorer

Den 23 april släppte det amerikanska flygvapnet ett förslag till begäran om förslag avseende förvärv av inte mindre än 608 kommersiella flygreaktorer. Detta sista steg innan publiceringen av anbudsinfordran gör det möjligt för tillverkare att bättre förbereda sina förslag. Även om projektet har ett år sent, hoppas det amerikanska flygvapnet att gå snabbt på ommotorprogrammet för sin B-52H Stratofortress, som anses vara strategisk för att upprätthålla sin operativa kapacitet.

Nämnda sedan slutet av det kalla kriget avvisades bytet av motorer för B-52 ständigt av US Air Force, den tunga bombplanen visade sig vara tillräckligt effektiv för att möta just nu behoven. Under senare år har det emellertid blivit uppenbart att Pratt & Whitney TF33-PW-103-reaktorerna i drift sedan 1960-talet inte längre kommer att kunna användas efter 2030, till stor del för att de stora reservdelar som ärvts från Det kalla kriget kommer sedan att uttömmas. Med sina nya motorer borde de sista 76 B-52Hs därför förbli i drift efter 2050, mer än ett sekel efter det att de första Stratofortresses gick i drift!

B 52 i sjöfartsroller Försvarsnyheter | Strategiska bombplan | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden
B-52 drivs av åtta TF33-reaktorer. De kommer att ersättas inom några år med mer ekonomiska, lättare och effektivare motorer.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Strategiska bombplan | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna