South African Paramount Group erbjuder Bronco II-flygplan för amerikanska specialstyrkor

Det är uppenbart att förvärvsprogrammet för lätta attackflygplan för det amerikanska flygvapnet saknar brist på rebound. Så efter att ha avbrutit sitt LAAR-program (Light / Attack Armed Reconnaissance) bör USAF till och med ta emot ett litet antal AT-6 Texan II och A-29 Super Tucano att testa under de kommande månaderna. Samtidigt övertogs projektet för att förvärva lätta attackflygplan av kommandot av US Special Forces (USSOCOM) som en del av programmet Armed Overwatch.

Och medan AT-6 och A-29 var betraktade de viktigaste kandidaterna för detta nya program, som kommer att begära nya flygtest och ett nytt urval, det sydafrikanska företaget Paramount verkar nu vilja imponera sig i USA med sina lätta flygplan Bronco II, som marknadsförs i USA av det amerikanska dotterbolaget Leidos.

AHRLAC Take off bronco II News Defense | Afrika | Tränings- och attackflygplan
Bronco II har en något inverterad bomvinge, bakpropeller och tvillingstrålande svans. Denna konfiguration bör ge den god manövrerbarhet i låg höjd under skjutpass.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Afrika | Tränings- och attackflygplan

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna