Huaweis 5G-nätverk kan äventyra det militära samarbetet mellan London och Washington

För det första finns det ingen koppling mellan utplaceringen av ett civilt 5G-telenät och försvarsavtalen mellan två historiska partner som Storbritannien och USA. I ett klimat med handelskrig mellan USA och Kina misslyckas emellertid Trump-administrationen inte med att sätta press på sin närmaste allierade såväl som på sina potentiella fiender.

Som rapporterar Telegraph, ett antal amerikanska senatorer vill införa i NDAA (National Defense Authorization Act) en klausul som förbjuder parkering av flygplan på baser i ett värdland som kallas entreprenörer som är i riskzonen för sina 5G- och 6G-nät. Förstå med det att dessa republikanska kongressmedlemmar vill lagligt förbjuda utplacering av militära medel i länder som specifikt kräver Huawei eller ZTE att utforma sina 5G- och Wifi-nätverk.

Huawei News Defense | Stridsflygplan | Awacs och elektronisk krigföring
Om handelskriget mellan Huawei och Google har behandlats i stor utsträckning i den allmänna pressen, på grund av dess konkreta inverkan på användare av Huawei-produkter, har avstängningen av Huawei och ZTC i USA också fått allvarliga konsekvenser i försvar.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam.

Meta-Defense firar 5-årsjubileum!

LOGO meta försvar 114 Försvarsnyheter | Stridsflygplan | Awacs och elektronisk krigföring

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnemang, med koden Metanniv24

Erbjudandet gäller från 10 till 20 maj för onlineprenumeration av en ny Classic eller Premium, års- eller veckoprenumeration på Meta-Defense webbplats.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna