Trots Pekings varningar kommer Frankrike att delta i moderniseringen av taiwanesiska fregatter

Informationen analyserades i detalj förra månaden av Naval News-webbplatsen, alltid mycket välinformerad: som en del av moderniseringen av sina Kang Ding-fregatter (lokal version av franska Lafayettes) planerar den taiwanesiska flottan att uppgradera DAGAIE MK2-lockbärare med fransk ursprung. Som alltid föranledde möjligheten till en vapenförsäljning till Taiwan starka protester från Peking.

Senaste nyheternaFrankrike skulle emellertid ha avvisat de kinesiska uppmaningarna och erinrat om att moderniseringen av DAGAIE-decoy-startarna inte avviker från den franska diplomatiska ställningen som fastställts inom ramen för den fransk-kinesiska förklaringen 1994. Efter att ha multiplicerat marininstallationer i Formosa-sundet, Paris skickar idag en ny stark diplomatisk signal till Taiwan.

Men mellan Paris och Taipei är vi fortfarande väldigt långt ifrån smekmånaden i början av 1990-talet, när Frankrike levererade till Taiwan de sex stealthfregatterna av typen Lafayette samt sextio Mirage 2000-5-kämpar, anses sedan vara de bästa avlyssnarna i regionen. Under de senaste tre decennierna har Peking blivit en viktig ekonomisk partner för europeiska länder, särskilt Frankrike. I händelse av en stor vapenförsäljning till Taiwan skulle Peking kunna utöva betydande kommersiella repressalier, så att endast USA idag har den diplomatiska, kommersiella och militära makten som krävs för att täcka taiwanesiska behov.

Phalanx CIWS och Bofors 40 mm L70 Gun ombord på ROCN Di Hua PFG 1206 20151024 Försvarsnyheter | Optisk/IR kamouflage | Militär flottkonstruktion
Om de taiwanesiska fregatterna är baserade på en fransk design är deras stridssystem främst amerikanskt och innehåller alltmer lokalt utformad utrustning. Samexistensen av dessa olika system har medfört några tekniska problem under åren.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Optisk/IR kamouflage | Militär flottkonstruktion

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

Alla

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna

Meta-försvar

GRATIS
SIKT