Bekräftelse av Egypts förvärv av Su-35 kan få enorma geopolitiska konsekvenser

Rykten var ihållande i över ett år nu : Egypten har lagt en beställning i Ryssland på ett tjugotal Su-35 tunga stridsflygplan. Sedan 2015 har Kairo ökat sina förvärv av ny försvarsmateriel, efter att ha fått i synnerhet två dussin Rafale franska, liksom Ka-52 stridshelikoptrar och MiG-29 jaktplan från Ryssland. Hittills har dessa inköp alltid uppvägts av förvärv av motsvarande utrustning från amerikanska leverantörer: F-16 Block 52 fighters, eller AH-64 Apache stridshelikoptrar till exempel.

Men genom att köpa de bästa ryska stridsflygplanen som finns tillgängliga för export tycks Kairo idag gå med på att korsa en röd linje gentemot Washington, som alltid har försökt garantera en viss militär balans mellan de olika arméerna från Mellanöstern. Su-35 är dock utrustad med de senaste tekniska framstegen inom sensorer och vapen, och dess dynamiska prestanda överträffar vida de hos Rafale, Typhoon och F-15 Advanced Eagle sålde nyligen i regionen. Ännu värre, Flanker-E kan till och med utgöra ett allvarligt hot mot F-35 stealth fighter som Washington för närvarande har exporteras bara till Israel, I regionen.

Sukhoi Su 35 försvarsnyheter | Stridsflygplan | Militärt flygplanskonstruktion
Su-35 har flygteknik som liknar den nya stealth Su-57, vektorkraftreaktorer och ett imponerande utbud av luft-till-luft- och luft-till-mark-vapen. Dess självskyddssvit är också en av de bästa i världen.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Stridsflygplan | Militärt flygplanskonstruktion

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna