Den schweiziska armén ifrågasätter F-35A: s operationella kapacitet som en del av sitt Air2030-anbud

För några veckor sedan gjorde Lockheed Martins F-35 stealthkämpe rubriker igen när DefenseNews bekräftade att användningen av efterbrännare - en motor som överhastar för att nå höga hastigheter - skadade strukturen på F-35B och F-35C avsedd för marinvapen och marinen när planet nådde supersoniska hastigheter. Den inducerade värmen orsakade skador på flygplanets bakre struktur, vilket sedan skadade sensorerna och eliminerade flygplanets smyg.

För att rätta till problemet hade Pentagon helt enkelt beslutat att ... begränsa användningen av dessa enheter i supersoniska hastigheter, vilket gjorde dem oförmögna att göra avlyssningar. "Konstigt nog", F-35A-versionen avsedd för US Air Force och nästan hela exportmarknaden verkade inte påverkas av detta problem, även om de tre varianterna av F-35 ska ha en motor. och en liknande beläggning. Just då, vi undrade på denna skillnad i behandling mellan marinvarianter och den som är avsedd för export. Och tydligen är F-35A: s potentiella kunder också oroliga.

F 35 finland Försvarsnyheter | Stridsflygplan | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden
F-35 tävlar i Finland och Schweiz. Beundrad av vissa soldater för sin elektroniska kapacitet och stealth överträffas den tydligt av sina europeiska konkurrenter när det gäller dynamisk prestanda, avgörande för schweiziska luftförsvar.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Stridsflygplan | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna