Covid-19: Air Force avstår från sina tunga helikoptrar, men inte moderniseringen av sina kapaciteter

För några månader sedan bekräftades av Aviation Week att det franska flygvapnet var redo att göra det sedan hyra och förvärva CH-47 Chinook tunga helikoptrar hade orsakat en rörelse. Det måste sägas att behovet av tunga lifthelikoptrar är enormt, särskilt för stöd till franska operationer i Afrika. Med förvärvet av ett litet antal CH-47 skulle Frankrike då inte längre ha varit beroende av helikoptrar som är utplacerade av dess allierade, till exempel Storbritannien eller Danmark.

Tyvärr, som man kunde förvänta sig, kommer den ekonomiska krisen efter coronaviruset med största sannolikhet att leda till att detta program skjuts upp eller ställs in. Men för flygvapnets stabschef skulle ett sådant tillkännagivande inte nödvändigtvis vara dåliga nyheter. I det nuvarande ekonomiska sammanhanget skulle förvärvet av utrustning tillverkad i Frankrike vara en prioritet. Detta skulle göra det möjligt för flygvapnet att förutse förnyelsen av sina Puma-transporthelikoptrar, men också att påskynda leveransen av jaktplan Rafale eller A330 MRTT Phénix tankfartyg.

CH47 chinook 1 Defense News | Stridsflygplan | Transport Flyg
Efter flera år av tvekan fick det franska flygvapnet äntligen förvärva CH-47, perfekta komplement till sina CN-235-transportplan.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Stridsflygplan | Transport Flyg

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna