Trots diplomatiska meningsskiljaktigheter kunde Ryssland och Turkiet samarbeta om TF-X-jaktplanet

- Annons -

För bara en månad sedan, vi gav dig nyheter om den nya generationens jaktflygplan i Turkiet, TF-X. Ursprungligen utformad för att tillåta den turkiska flygindustrin att utnyttja inom ett nationellt program de olika tekniköverföringarna som erhållits från olika västerländska leverantörer. Projektet kring TF-X har radikalt reviderats under de senaste månaderna.

I själva verket har Turkiets regionala ambitioner på militär nivå, särskilt i Syrien och Libyen, gradvis isolerat Ankara från några av dess viktigaste europeiska supportrar. Washington avslutade också kontraktet för att förvärva F-35 stealth fighters efter leveransen av skyddssystem för flygplan S-400 av ryskt ursprung. Och samtidigt står turkiska trupper och deras allierade sig direkt emot legosoldater och milisfolk som stöds av Moskva både i Syrien och i Libyen! Trots denna uppenbara isolering har Ankara dock nyligen erbjudits stort tekniskt bistånd från Moskva, där Ryssland försöker ersätta USA och Storbritannien för leverans av olika kritiska delar av den framtida TF-stridaren. X.

Modell av TFX Defense News-programmet | Stridsflygplan | Internationellt tekniskt samarbete Försvar
Silhuetten av TF-X påminner om F-22, även om flygplanet sannolikt kommer att vara lättare än en F-35. Konstruerad för luftöverlägsenhet bör den dock ha en maximal hastighet och ett högre driftstak än det som finns på F-35

LOGO meta försvar 70 Försvarsnyheter | Stridsflygplan | Internationellt tekniskt samarbete Försvar

75 % av denna artikel återstår att läsa,
Prenumerera för att komma åt det!

- Annons -

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 6,90 €.


Nyhetsbrev prenumeration

Registrera dig för Meta-Defense nyhetsbrev att ta emot
senaste modeartiklarna dagligen eller veckovis

- Annons -

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna