Indien lanserar utvecklingen av ett nytt stridsflygplan ombord, vilket ytterligare komplicerar sina möjligheter till modernisering

Indien är känt för komplexiteten och långsamheten i sina luftfartsförsvarsprogram. I en tidigare fil, återvände vi särskilt till den otroliga tvålopera MRCA, som i mer än tjugo år lovat att modernisera det indiska flygvapnet och som fortfarande kunde uppleva flera år av katastrofala förseningar. I ett sådant sammanhang hade den indiska marinen snarare framträtt som en bra student de senaste åren med relevanta flygköp och relativt snabba leveranser, inklusive för helikoptrar och maritima patrullflygplan.

Tyvärr har den snabba tillväxten av indisk marinflygning slutligen dragit den indiska marinen oåterkalleligt in i de politiska malströmmarna som omger den nationella flygindustrin. I ett sammanhang av ekonomisk kris och betoning på ”Make In India” slutade argumenten från den indiska flottan till förmån för ett snabbt förvärv av utländska tvåmotoriga flygplan mot det. Verkligen, enligt indiska källor, den luftfartsutvecklingsbyrån (ADA) från försvarsministeriet sägs officiellt ha lanserat utvecklingen av ett nytt tvåmotors marinflygplan, TEDBF (Twin Engine Deck-Based Fighter).

orca tejas Nyheter Försvar | Stridsflygplan | Indo-pakistansk konflikt
TEDBF erbjuds också till det indiska flygvapnet, under beteckningen ORCA. Men IAF kämpar för att gå med på att finansiera ett sådant projekt, även om det redan har gjort det Rafale effektivare, ett mer lovande MMRCA 2-program och ett mer ambitiöst AMCA stealth-projekt.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Stridsflygplan | Indo-pakistansk konflikt

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

Alla

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna

Meta-försvar

GRATIS
SIKT